Jak mogę ustawić czy członkowie mojej grupy mogą widzieć moje miejsce przebywania?

Dzięki 3 różnym trybom lokalizacji sam decydujesz ile członkowie Twoich grup na FAMILO będą widzieć. Możesz ustawić tryb lokalizacji w ustawieniach osobno dla każdej grupy. Wybierz jedną z trzech opcji: Widoczny, tylko w miejscach lub niewidoczny.


1. Widoczny: Członkowie odpowiedniej grupy zawsze będą w stanie zobaczyć Twoje miejsce przebywania. Miej na uwadze, że ustawiając ten tryb lokalizacji ewentualnie może doprowadzić do większego zużycia baterii.
2. Tylko w miejscach: Członkowie grupy będą widzieć Twoją lokalizację jedynie jak się zalogujesz w typowych miejscach zapisanych jako grupowe lub je opuścisz albo jak wyślesz im lokalizację lub alarm.
3. Niewidoczny: Członkowie rodziny nigdy nie będą widzieć Twojego miejsca przebywania. Jeśli chcesz żeby wiedzieli gdzie się znajdujesz, możesz kliknąć na „Podziel się lokalizacją” lub wysłać alarm.


Android (np. Samsung, HTC, Sony): Możesz zmienić swój tryb lokalizacji w menu (kliknij u góry po lewej stronie) klikając na „Mój tryb lokalizacji”.


iOS (iPhone): Mozesz zmienić swój tryb lokalizacji w menu (kliknij u góry po lewej stronie) klikając na nazwę grupy.

Masz więcej pytań? Wyślij zlecenie

0 Komentarze

Komentarze do artykułu są zablokowane.