Co to jest tryb lokalizacji i jak mogę go ustawić?

Dzięki 3 różnym trybom lokalizacji sam decydujesz ile członkowie Twoich grup na FAMILO będą widzieć. Możesz ustawić tryb lokalizacji w ustawieniach osobno dla każdej grupy. Wybierz jedną z trzech opcji: Widoczny, tylko w miejscach lub niewidoczny.


1. Widoczny: Członkowie odpowiedniej grupy zawsze będą w stanie zobaczyć Twoje miejsce przebywania. Miej na uwadze, że ustawiając ten tryb lokalizacji ewentualnie może doprowadzić do większego zużycia baterii.
2. Tylko w miejscach: Członkowie grupy będą widzieć Twoją lokalizację jedynie jak się zalogujesz w typowych miejscach zapisanych jako grupowe lub je opuścisz albo jak wyślesz im lokalizację lub alarm.
3. Niewidoczny: Członkowie rodziny nigdy nie będą widzieć Twojego miejsca przebywania. Jeśli chcesz żeby wiedzieli gdzie się znajdujesz, możesz kliknąć na „Podziel się lokalizacją” lub wysłać alarm.


Możesz ustawić tryb lokalizacji dla każdej grupy osobno:


Android (np. Samsung, HTC, Sony): Możesz zmienić swój tryb lokalizacji w menu (kliknij u góry po lewej stronie) klikając na „Mój tryb lokalizacji”.


iOS (iPhone): Mozesz zmienić swój tryb lokalizacji w menu (kliknij u góry po lewej stronie) klikając na nazwę grupy.

Masz więcej pytań? Wyślij zlecenie

0 Komentarze

Komentarze do artykułu są zablokowane.